Opleiding Wellness masseur Pro

n.v.t.
20 maanden
MBO
Lianne en Frank
max. 12
€ 0,00
n.v.t.

Wat is Wellness Massage Pro?

De opleiding Wellness masseur Pro is de uitbreiding op de diverse massagecursussen in de categorie Wellness. Het grote verschil is de hoeveelheid theorie, bij de Wellness Pro is de cursus Anatomie & Fysiologie een verplicht onderdeel.

Je volgt de opleiding door alle genoemde cursussen te los volgen, dit kan modulair oftewel per cursus. Zo kan je in je eigen tempo leren. We raden aan om alle cursussen binnen 2 jaar af te ronden.

Kan ik gelijk met de Wellness-masseur Pro starten*?

Ja, een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding Wellness Pro biedt de juiste basis in theorie en praktijk om een eigen praktijk te starten of te gaan werken binnen de wellness-, sauna- en spabranche.

We geven de opleiding Wellness Pro op mbo-niveau. We adviseren je wekelijks thuis met de geleerde vaardigheden te oefenen. Rond je alle onderdelen van de opleiding succesvol af? Dan ontvang je het instituutsdiploma Wellness-masseur Pro, waarmee je aan het werk kunt.

Tijdens de opleiding Wellness Pro volg je de volgende cursussen:

De Wellness Pro is een opleiding die bestaat uit de volgende cursussen welke je in jouw eigen tempo kan volgen:

  1. Basiscursus Ontspanningsmassage, tijdens deze eerste cursus leren we je diverse massagetechnieken om een gevarieerde massage te kunnen geven. Die basis is van groot belang om daarna meer gespecialiseerde massages uit te kunnen voeren of andere opleidingen op het gebied van massage te volgen. *Dit is altijd de eerste cursus waarmee je start.
  2. Vervolg Ontspanningsmassage, in de Vervolgcursus Ontspanningsmassage komen de volgende onderdelen aan bod: Herhaling van technieken uit de basiscursus, Uitbouw van geleerde technieken, Gezicht en voeten. Nadat je de Vervolgcursus Ontspanningsmassage hebt gevolgd kun je zelfstandig een volledige lichaamsmassage geven.
  3. Kokosstempel, tijdens de cursus leer je een volledige Kokosstempelmassage uit te voeren. De behandeling bestaat uit een scrub om de dode huidcellen te verwijderen en het gebruik van verwarmde kokosstempels. Tijdens de cursus Kokosstempelmassage leer je meer over de olie die de kokos afgeeft, waardoor er een masserende stempelmassage ontstaat. De vrijkomende geuren zorgen bovendien voor een exotisch karakter tijdens de massage.
  4. Hotstonemassage, tijdens de cursus Hotstone Massage leer je te masseren met verwarmde stenen. De stenen zorgen voor een intense en diepe warmtemassage, die doordringt in het hele lichaam.
  5. Anatomie & Fysiologie, je leert over de werking van het menselijk lichaam, zodat je daar op een veilige en verantwoorde wijze mee kunt werken. De goede kennis van het menselijk lichaam die je opdoet tijdens de cursus Anatomie & Fysiologie helpt je als masseur direct beter te masseren. Tijdens deze cursus gaan we in op de spiergroepen, gewrichten, bloedvaten- en ademhalingsstelsel en het lymfesysteem.We behandelen zowel de theoretische kennis van het menselijk lichaam als zaken waar je als masseur dagelijks mee te maken krijgt. We behandelen binnen de cursus Anatomie & Fysiologie spataderen, spierpijn, spierverhardingen en ontstekingen.

Heb je een andere Anatomie & Fysiologie cursus of opleiding gehad? Neem contact met ons op voor mogelijke vrijstelling.

Na afronding van de laatste cursus ontvang je het instituutsdiploma Wellness-masseur Pro.

*Starten met de basiscursus is verplicht voor de praktijklessen.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: