Opleiding Wellness-masseur Pro

n.v.t.
11 dagen
MBO
Lianne en Rosalie
max. 12
€ 1180,00
n.v.t.

Wat is Wellness Pro?

De opleiding Wellness-masseur Pro is de uitbreiding op de cursussen in de Wellness. Het grote verschil is de hoeveelheid theorie, bij de Wellness Pro is de cursus Anatomie & Fysiologie een van de onderdelen. Heb je, de andere onderdelen van Wellness-Pro al gehaald dan is het volgen van de Anatomie & Fysiologie voor jou voldoende om de Wellness-masseur Pro diploma te behalen.

Kan ik gelijk de Wellness-masseur Pro doen?

Ja, een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding Wellness Pro biedt de juiste basis in theorie en praktijk om een eigen praktijk te starten of te gaan werken binnen de wellness-, sauna- en spabranche.

We geven de opleiding Wellness Pro op mbo-niveau. We adviseren je wekelijks thuis met de geleerde vaardigheden te oefenen. Rond je de opleiding succesvol af? Dan ontvang je het instituutsdiploma Wellness-masseur Pro, waarmee je aan het werk kunt.

Tijdens de opleiding Wellness Pro volg je de volgende cursussen:

De Wellness Pro is een opleiding die bestaat uit de volgende cursussen:

 1. Basiscursus Ontspanningsmassage, tijdens deze eerste cursus leren we je diverse massagetechnieken om een gevarieerde massage te kunnen geven. Die basis is van groot belang om daarna meer gespecialiseerde massages uit te kunnen voeren of andere opleidingen op het gebied van massage te volgen.
 2. Vervolg Ontspanningsmassage, in de Vervolgcursus Ontspanningsmassage komen de volgende onderdelen aan bod: Herhaling van technieken uit de basiscursus, Uitbouw van geleerde technieken, Gezicht en voeten. Nadat je de Vervolgcursus Ontspanningsmassage hebt gevolgd kun je zelfstandig een volledige lichaamsmassage geven.
 3. Anatomie & Fysiologie, je leert over de werking van het menselijk lichaam, zodat je daar op een veilige en verantwoorde wijze mee kunt werken. De goede kennis van het menselijk lichaam die je opdoet tijdens de cursus Anatomie & Fysiologie helpt je als masseur direct beter te masseren. Tijdens deze cursus gaan we in op de spiergroepen, gewrichten, bloedvaten- en ademhalingsstelsel en het lymfesysteem.We behandelen zowel de theoretische kennis van het menselijk lichaam als zaken waar je als masseur dagelijks mee te maken krijgt. We behandelen binnen de cursus Anatomie & Fysiologie spataderen, spierpijn, spierverhardingen en ontstekingen.
 4. Kokosstempel, tijdens de cursus leer je een volledige Kokosstempelmassage uit te voeren. De behandeling bestaat uit een scrub om de dode huidcellen te verwijderen en het gebruik van verwarmde kokosstempels. Tijdens de cursus Kokosstempelmassage leer je meer over de olie die de kokos afgeeft, waardoor er een masserende stempelmassage ontstaat. De vrijkomende geuren zorgen bovendien voor een exotisch karakter tijdens de massage.
 5. Hotstonemassage, tijdens de cursus Hotstone Massage leer je te masseren met verwarmde stenen. De stenen zorgen voor een intense en diepe warmtemassage, die doordringt in het hele lichaam.

Duur opleiding Wellness-masseur Pro
Een lesdag duurt van 9:30 tot 16:00 of van 9:30 tot 17:00.

Data voor de opleiding
per cursus in agenda

Kosten van de opleiding
De kosten bedragen €1180,- te betalen per cursus

Inbegrepen bij opleiding Wellness Pro

 • Theorie- en praktijklessen
 • Syllabus
 • Gebruik van massageolie
 • Lunch
 • Koffie & thee

Zelf aanschaffen
Handboek Anatomie en Fysiologie van de mens.
ISBN 9789036811224

Zelf meenemen

 • Grote badlakens (2)
 • Kleine handdoeken (2)
 • Gastendoekje
 • Schrijfgerei

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe. 

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Na afronding van de laatste cursus ontvang je het instituutsdiploma Wellness-masseur Pro. Starten met de basiscursus is verplicht.

Deze opleiding is erkend door de BATC.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 67848249 | BTW-nummer: NL857197496B01