Opleiding Sport Therapeut

n.v.t.
18 maanden
Frank, Rosalie, Wilma
n.v.t.
€ 0,00
€ 0,00

Hoe krijg je de titel Sporttherapeut?

Sporttherapeut word je door een combinatie van opleidingen en cursussen te volgen. De titel geeft aan dat je verdieping van je kennis hebt opgedaan. De onderdelen blessurepreventie, manuele lymfedrainage, bindweefselmassage en/of medical taping zorgen voor een allround kennispakket als sporttherapeut.

De essentie van de sporttherapeut is

  • Het lichaam te versterken en zijn functie te verbeteren
  • Met gerichte oefening (sport) specifieke beweging te verbeteren
  • Het verbeteren van de beheersing en betrouwbaarheid van de beweging
  • De behendigheid en de gezondheid te bevorderen door oefeningen die prestatie gericht zijn

De verplichte onderdelen voor de Sporttherapeut zijn

Sportmasseur is de vooropleiding voor Blessurepreventie deze moet je halen voor je aan Blessurepreventie kan beginnen voor de overige cursussen kan je de volgorde zelf bepalen.

Het is niet mogelijk om direct voor de gehele opleiding tot Sporttherapeut in te schrijven maar alleen door alle onderdelen los te volgen. Deze opleiding bestaat uit meerdere verplichte opleidingen/cursussen. Na afronden van alle verplichte en gekozen delen krijg je de A-licentie-Sporttherapeut, uitgegeven door de N.E.S.M.

Al deze opleidingen en bij-en nascholingen worden aangeboden binnen Sepia Opleidingen, heb je elders een vergelijkbare cursus gedaan dan kan het zijn dat je vrijstelling kunt krijgen op een of meerdere onderdelen. Neem contact met ons op om dit verder te bespreken.

Vereiste vooropleiding:

  • Heb je al enige massage ervaring of eerder opleidingen gedaan? Dan is het mogelijk om te kiezen met welk onderdeel je start.
  • Heb je nog helemaal geen ervaring met massage dan raden wij aan om met Sportmasseur te starten zodat je een goede basis hebt voor de overige onderdelen.

* Geldig diploma van Reanimatie met AED. Na het behalen van het laatste examen moet deze nog minimaal 3 maanden geldig zijn. De jaarlijkse herhalingsles moet ook elk jaar zijn gedaan.

Heb je de sportmasseur en/of blessurepreventie meer dan 5 jaar geleden behaald dan is het volgen van herhalingslessen verplicht.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: