Opleiding Specialist Zwangerschapsmassage

Nog niet bekend
11 maanden
MBO
Rosalie en Juul
max. 12
€ 1650,00
€ 100,00

Uniek in Nederland!

Wij hebben deze opleiding Specialist Zwangerschapsmassage ontwikkeld samen met de docenten Rosalie Schippers en Juul Vaessen-Visser. Tijdens deze opleiding leer je een volledige ontspanningsmassage te geven, die je kunt inzetten bij verschillende specifieke klachten tijdens de zwangerschap.

Wat leer je tijdens het jaar?

zwangerschapsmassageJe leert een speciale zwangerschapsmassage te geven, een specialisatie waarbij je oefent in de praktijk en bovendien leert over de theorie. Heb je al een cursus Zwangerschapsmassage gedaan? Dan heb je een voorsprong, met deze opleiding zorg je voor een verdere verdieping. Je leert nieuwe technieken en we gaan dieper in op de materie, voor een betere theoretische achtergrond.

De opleiding Specialist Zwangerschapsmassage duurt 11 maanden, waarbij je om de twee-drie weken een lesdag hebt.

Tijdens deze opleiding komen de volgende modules aan bod:

Zwangerschapsmassage
Een zwangerschapsmassage geef je niet zomaar. Het is een specialisatie zodat je ook werkelijk weet wat en waarom je op deze manier masseert. Je leert een ontspannende zwangerschapsmassage te geven waarbij belangrijke en specifieke aandachtsgebieden en meridiaanpunten aan bod komen. De massage maakt de spierspanning rustiger, zorgt voor een diepere ademhaling dat niet alleen voor de moeder, maar ook weer ten goede komt aan de baby en zorgt voor mentale/ emotionele ontspanning. De massage wordt gegeven in zijligging.

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap
Hoe mooi en fijn is het als jij jouw zwangerschapscliënten meer aan kunt bieden dan alleen de tafelmassage. Tijdens deze module gaan we specifiek in op de voetreflexologie (westers en chinese gedachten), gefocust op de mogelijkheden bij de zwangere vrouw. We leren je wat je  kan doen bij een:

 • Stuitligging
 • Wanneer de 40 weken gepasseerd zijn
 • Welke punten en technieken je kan toepassen ter ontspanning van de rugspieren

Naast het leren masseren van de voeten en onderbenen gaan we ook dieper in op; de westerse en chinese gedachten bij zwangerschap. Meridiaanbanen, relexzones, specifieke punten op de voeten en onderbenen en de inzetbaarheid van verschillende technieken.

Aromatherapie bij zwangerschap
Welke olie kan je nu het beste gebruiken, en welke oliën zijn inzetbaar bij specifieke klachten. Het klopt dat er ook standaard zwangerschapsoliën te koop zijn. Maar hoe leuk is het om je eigen mengsel te maken en dit in te zetten!
We leren je alles over:

 • Verschillende zwangerschapsoliën.
 • De inzetbaarheid.
 • Het maken van jouw eigen massage olie.

Acupressuur tijdens de zwangerschap
In deze module maak je kennis met Chinese geneeswijze, de kijk op zwangerschap en de verschillende fases waarin bepaalde ondersteuning van belang kan zijn.

We behandelen zowel theoretisch als praktisch de techniek van acupressuur en de specifieke acupressuurpunten die inzetbaar kunnen zijn tijdens de zwangerschap. Je leert deze acupressuurpunten te lokaliseren en hoe de zwangere vrouw deze zelf thuis kan inzetten.

Als aanvulling op de acupressuur bespreken we ‘verse’ kruiden die ondersteunend kunnen helpen tijdens de zwangerschap.

Cupping bij zwangerschap
cupsCupping bij zwangerschap is een specifiek onderwerp dat uitgelicht wordt tijdens deze opleiding. We kijken naar;

 • Welke mogelijkheden zijn er om cupping toe te passen?
 • Kun je deze standaard inzetten of is dit per situatie anders.
 • Wanneer lokaal cuppen of bewegend/masserend cuppen
 • Contra-indicaties

Tijdens de opleiding behandelen we bij iedere module de belangrijke theorie en leer je in de praktijk een klantgerichte ontspannings- of therapeutische massage te geven. We leren je over mogelijkheden en samenwerkingen, waarbij we de kennis van de stof testen door middel van theorie-toetsen. Voor de toetsen hanteren we meerkeuzevragen.

Succesvol afronden van de opleiding Specialist Zwangerschapmassage levert je het instituut diploma op.

Duur opleiding Specialist Zwangerschapmassage
Zeventien dagen: een cursusdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Vereiste vooropleiding
Massage ervaring of massagecursus vergelijkbaar met Ontspanningsmassage Basis

Data voor de opleiding
De cursus vindt plaats op

15 februari, 15 maart, 5, 12 april, 10, 24 mei, 7, 28 juni, 5 juli, 30 augustus, 13, 27 september, 11 oktober, 1, 15, 29 november, 13 december 2019

Kosten van de opleiding
De kosten bedragen €1650,-

Inbegrepen bij opleiding Specialist Zwangerschapmassage

 • Lesboek
 • Een instituutsdiploma
 • Koffie & thee + lunch

Zelf meenemen

 • Grote badlakens (2)
 • Kleine handdoeken (2)
 • Gastendoekje

Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€100). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe. 

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: