Opleiding Klassieke Massage (avond)

06-01-2020
19:00 - 22:00
4 maanden
MBO
Frank Bastiaens
max. 12
€ 500,00
€ 50,00

Wat houdt deze module Klassieke Massage in?

De module Klassieke Massage is beter bekend als de Klassieke (Sport) Massage.

De opleiding is het praktische deel van de opleiding tot Sportmasseur. Het is daarnaast ook een korte en beroepsgerichte cursus, bedoeld om zelfstandig of in loondienst als (sport) masseur te gaan werken.

Wat leer je?

Klassieke MassageTijdens deze opleiding klassieke massage, die samen met de praktijk lessen van de opleiding sportmasseur vallen maak je kennis met de belangrijkste handgrepen, net als kennis en inzicht over de verklaringstheorieën.

De opleiding richt zich op de basis van alle Westerse massagevormen. De handgrepen zijn gelijk aan die binnen de fysiotherapie, schoonheidsverzorging en sportmassage. Je leert gezonde personen te masseren, we richten ons specifiek niet op de behandeling van aandoeningen en blessures. Daar zijn diverse vervolgstudies voor.

De stimulerende en sederende massage staan centraal voor belangrijke basiskennis over de klassieke massage. De stimulerende massage helpt de doorbloeding in de spieren te stimuleren en de bloedcirculatie te activeren. De sederende massage is vooral rustgevend.

Hoe is de les opbouw?

In de opleiding wordt de volledige praktijk en theorie van de Klassieke Massage behandelt in 10 klassikale lessen. De theorie examen wordt aan het begin van een les afgenomen. Het praktijkexamen wordt buitenom de lestijden ingeplant. Je zorgt voor dagelijks ongeveer één uur thuisstudie. Door thuis te oefenen zorg je voor de ideale voorbereiding om deze relatief korte opleiding succesvol af te ronden. Het is van belang dat je de Nederlandse taal goed kunt lezen en begrijpen.

In de lesavonden komen zowel de theorie als praktijk aan bod.

Theorie

 • Anatomie en fysiologie
 • Verklaringstheorieën
 • Anamnese (indicatie en contra-indicatie)

Praktijk

 • Handgrepen klassieke massage
 • Sederende massage

Deze opleiding word gegeven door Frank Bastiaens. De afronding van de opleiding is door middel van een theorie- en praktijkexamen. Bij succesvol afronden ontvang je een NBSM-erkend diploma. Deze opleiding is tevens erkend door het NGS en is een onderdeel van de opleiding Wellness masseur.

Duur opleiding Sportmasseur Module Klassieke Massage
Tien avonden: een lesavond duurt van 19:00u tot 22:00u. 

Vereiste vooropleiding:
Geen vooropleiding noodzakelijk

Data voor de opleiding van 2020
6, 13, 20, 27 januari
3, 10, 17 februari
2, 9, 16 maart

Examen 28 maart 2020 (onder voorbehoud)

Kosten van de opleiding
De kosten bedragen €500,-

Inbegrepen bij opleiding Klassieke Massage

 • Theorie en praktijklessen
 • Koffie & thee

Niet inbegrepen bij de opleiding Klassieke Massage

 • Boek Handboek Sportmassage W. Snellenberg ongeveer € 50, de docent gebruikt de laatste druk: Druk13  ISBN10   9021559013   ISBN13    9789021559018 vorige boeken zijn toegestaan
 • Examengeld €85

Zelf meenemen

 • Grote badlakens (2)
 • Kleine handdoeken (2)
 • Gastendoekje

Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€ 50,-). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze cursus is erkend door de NBSM en de NGS

06-01-2020 t/m 16-03-2020
19:00 - 22:00
4 maanden
MBO
Frank Bastiaens
12
€ 500,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Opleiding Klassieke Massage (avond)?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Opleiding Klassieke Massage (avond) over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
06-01-2020 - Avond
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: