Opleiding Klassieke Massage (avond)

12-12-2018(nog 3 plaatsen beschikbaar)
19:00 - 22:00
4 maanden
MBO
Frank Bastiaens
max. 12
€ 575,00
€ 50,00

Wat houdt deze module in?

De opleiding Sportmasseur Module Klassieke Massage is beter bekend als de Klassieke (Sport) Massage. De opleiding Klassieke Massage is zowel los als in onderdeel van de opleiding Sportmasseur te volgen. Het is een korte en beroepsgerichte cursus, bedoeld om zelfstandig of in loondienst als (sport) masseur te gaan werken.

Wat leer je?

Klassieke MassageTijdens deze opleiding, die samen met de lessen van de sportmassage valt maak je kennis met de belangrijkste handgrepen, net als kennis en inzicht over de verklaringstheorieën. De opleiding richt zich op de basis van alle Westerse massagevormen. De handgrepen zijn gelijk aan die binnen de fysiotherapie, schoonheidsverzorging en sportmassage. Je leert gezonde personen te masseren, de opleiding Klassieke Massage richt zich specifiek niet op de behandeling van aandoeningen en blessures. De stimulerende en sederende massage staan centraal voor belangrijke basiskennis over de klassieke massage. De stimulerende massage helpt de doorbloeding in de spieren te stimuleren en de bloedcirculatie te activeren. De sederende massage is vooral rustgevend.

Hoe is de les opbouw?

In de opleiding wordt de volledige praktijk en theorie van de Klassieke Massage behandelt in 10 klassikale avond lessen. Wil je de opleiding overdag volgen, klik dan hier. De theorie examen wordt aan het begin van een les afgenomen. Het praktijkexamen wordt buitenom de lestijden ingeplant. Je zorgt voor dagelijks ongeveer één uur thuisstudie. Door thuis te oefenen zorg je voor de ideale voorbereiding om deze relatief korte opleiding succesvol af te ronden. Het is van belang dat je de Nederlandse taal goed kunt lezen en begrijpen.

Tijdens deze opleiding wordt de kennis van de stof door middel van theorie en praktijk toetsen getest. De theorie toets wordt met behulp van meerkeuzevragen beantwoord. Bij een voldoende mag je mee doen aan het praktijk examen dat door externe examinatoren van NESM wordt afgenomen.

Na het behalen van het praktijk gedeelte kan dit als een opstap worden gezien naar het diploma en B-licentie Sportverzorging & Sportmassage welke je in losse modules kan volgen.

In de lesavonden komen zowel de theorie als praktijk aan bod.

Theorie

 • Anatomie en fysiologie
 • Verklaringstheorieën
 • Anamnese (indicatie en contra-indicatie)

Praktijk

 • Handgrepen klassieke massage
 • Sederende massage

Heb je de Module Anatomie & Fysiologie en Module Klassieke Massage met goed gevolg afgerond, dan ontvang je het NESM erkende diploma Sportgerichte Massage. Vervolg je met de Module Sportverzorging dan krijg je het diploma Sportverzorger - Sportmasseur.

Duur opleiding Sportmasseur Module Klassieke Massage
Tien avonden: een lesavond duurt van 19:00u tot 22:00u. Examendag of avond op nader te bepalen datum.

Vereiste vooropleiding:
Geen vooropleiding noodzakelijk

Data voor de opleiding Klassieke Massage

Info voor les overdag

Data voor de opleiding van 2018-2019

12, 19 dec 2018
9, 16, 23, 30 jan 2019
6, 13, 27 feb 2019
6 mrt 2019

Praktijk examen maart/april 2019

Kosten van de opleiding
De kosten bedragen €575,-

Inbegrepen bij opleiding Klassieke Massage

 • Lesgeld € 460
 • Werkboek €25
 • Examengeld €85
 • Diploma €5
 • Koffie & thee

Zelf meenemen

 • Grote badlakens (2)
 • Kleine handdoeken (2)
 • Gastendoekje

Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€100). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

12-12-2018 t/m 06-03-2019(nog 3 plaatsen beschikbaar)
19:00 - 22:00
4 maanden
MBO
Frank Bastiaens
12
€ 575,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Opleiding Klassieke Massage (avond)?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Opleiding Klassieke Massage (avond) over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
12-12-2018 - Avond
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: NL149272194B02