Opleiding Klassieke Massage (dag)

01-04-2019
09:30 - 16:30
3 maanden
MBO
Frank Bastiaens
max. 12
€ 575,00
€ 50,00

De opleiding Klassieke Massage vormt een korte en beroepsgerichte leerweg welke bedoelt is om zelfstandig en/of in loondienst als masseur te gaan werken.

Wat houdt deze opleiding in?

Klassiek MassageDe opleiding Klassieke Massage richt zich op de basis van alle Westerse massagevormen. De handgrepen die je leert zijn gelijk aan die binnen de fysiotherapie, schoonheidsverzorging en sportmassage. Je leert gezonde personen te masseren, de opleiding richt zich specifiek niet op de behandeling van aandoeningen en blessures.

Klassieke Massage bestaat uit

Klassieke MassageDe stimulerende massage en sederende massage anderzijds staan centraal voor belangrijke basiskennis over de klassieke massage. De stimulerende massage helpt de doorbloeding in de spieren te stimuleren en de bloedcirculatie te activeren. De sederende massage is vooral gericht op rust en ontspanning. Tijdens de opleiding Klassieke Massage maak je kennis met de belangrijkste handgrepen daarnaast krijg je kennis en inzicht over de verklaringstheorieën.

Tijdsinvestering

Dagcursus: Je neemt deel aan 5 theorie -en praktijkdagen van 09.30 tot 16.30. 

Doordat je oefent in de tussenliggende tijd zorg je voor de ideale voorbereiding om in een relatief korte tijd deze opleiding succesvol af te ronden. Het is van belang dat je de Nederlandse taal goed kunt lezen en begrijpen.

Opbouw

Tijdens de opleiding Klassieke Massage komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. We combineren de volgende elementen:

Theorie

 • Anatomie en fysiologie
 • Verklaringstheorieën
 • Anamnese (indicatie en contra-indicatie)

Praktijk

 • Handgrepen klassieke massage
 • Sederende massage

Deze opleiding word gegeven door Frank Bastiaens. De afronding van de opleiding is door middel van een theorie- en praktijkexamen. Bij succesvol afronden ontvang je een NBSM-erkend diploma. Deze opleiding is tevens erkend door het NGS en is een onderdeel van de opleiding Wellness masseur.

Duur opleiding Klassieke Massage
Vijf dagen: een les duurt van 09:30 tot 16:30

De opleiding vindt plaats op maandag:
1, 8, 15 april 
20, 27 mei 

Het praktijk examen vindt plaats op zaterdag 1 juni 2019 

Is een dagopleiding voor jou niet haalbaar dan is er ook een mogelijkheid om deze opleiding in de avonduren te volgen. Avondlessen

Kosten van de opleiding
De kosten bedragen €575,-

Inbegrepen bij opleiding Klassieke Massage

 • Lesgeld € 485
 • Examengeld €85
 • Diploma €5
 • Koffie & thee

Niet inbegrepen bij de opleiding Klassieke Massage

 • Boek Handboek Sportmassage W. Snellenberg ongeveer € 50, de docent gebruikt de laatste druk: Druk13  ISBN10   9021559013   ISBN13    9789021559018 vorige boeken zijn toegestaan

Zelf meenemen

 • Grote badlakens (2)
 • Kleine handdoeken (2)
 • Gastendoekje

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

Deze cursus is erkend door de NBSM en de NGS

01-04-2019 t/m 01-06-2019
09:30 - 16:30
3 maanden
MBO
Frank Bastiaens
12
€ 575,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Opleiding Klassieke Massage (dag)?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Opleiding Klassieke Massage (dag) over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
01-04-2019 - Dag
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: