Opleiding Blessurepreventie

Toon datums
19:00 - 22:00
5 maanden
MBO
Frank Bastiaens
max. 12
€ 650,00
€ 50,00

De Opleiding Blessurepreventie bouwt verder op de Opleiding Sportmasseur. Tijdens deze opleiding ga je, je verder verdiepen in een specifiek functieonderzoek. Je leert diverse tapetechnieken en het in kaart brengen van de status van de sporter. Dit leer je aan de hand van een meetformulier. 

Waarom is Blessurepreventie van belang?

BlessurepreventieDeze opleiding richt zich op de beoordeling en behandeling van een gezond lichaam. Uit onderzoek blijkt dat bij juiste begeleiding van sporters 70% van de blessures kan worden voorkomen. Met name overbelasting vormt een groot risico. Aandacht voor blessurepreventie helpt je de eerste signalen van een blessure vroegtijdig te herkennen. 

Je gaat dieper in op het voorkomen en herstellen van (sport)blessures. Je maakt gebruik van speciale meetformulieren om de uitslagen van uitgebreide functietesten vast te leggen.  Daarnaast leer je een aantal extra bandages en tapes toe te passen. 

Wat leer je nog meer?

Alles wat je hebt geleerd over afwijkingen en onregelmatigheden tijdens de Opleiding Sportmasseur ga je dus verder uitdiepen. Je gaat zoeken naar de mogelijke oorzaken van afwijkingen en / of onregelmatigheden. Daarna onderzoek je mogelijke oplossingen en pas je deze toe. Hierdoor wordt het opstellen van een concreet behandelplan makkelijker. 

Hoe is de opbouw van de opleiding?

Dankzij 15 klassikale lessen van 3 uur en gemiddeld één uur thuisstudie per dag  ben je in staat deel te kunnen nemen aan het examen voor de Opleiding Blessurepreventie. Je ontvangt voor het afronden daarvan het Diploma Blessurepreventie en de A-licentie, met een geldigheid van 5 jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je eerst de Opleiding Sportmasseur te hebben afgerond. 

Met het diploma Blessurepreventie (een geldige B-licentie en een geldig reanimatiediploma) is het mogelijk je aan te melden voor de SCAS-certificering als Sportzorgmasseur.

We behandelen bij de Opleiding Blessurepreventie de volgende belangrijke onderdelen: 

 • Descriptieve anatomie 
 • Algemeen functie onderzoek 
 • Functieonderzoek romp 
 • Functieonderzoek bovenste extremiteiten 
 • Functieonderzoek onderste extremiteiten 
 • Inleiding in de kinesiologie 
 • Conclusies en normalisering 
 • Kennis van sportblessures 
 • Theorie bandageren 
 • Speciale bandages 
 • Inspanningsfysiologie 
 • Trainingsleer 

Daarnaast komt het algemeen functie-onderzoek aan bod en behandelen we de specifieke functie-onderzoeken voor de romp, de bovenste extremiteiten en de onderste extremiteiten. Je leert conclusies te trekken en gebruik te maken van normalisering. In algemene zin werk je tijdens de opleiding Blessurepreventie aan je het verbreden van jouw kennis van sportblessures.

Eerstegraads Docent voor deze avondopleiding is Frank Bastiaens.

Duur Opleiding Blessurepreventie
Vijftien avonden: een lesavond duurt van 19:00u tot 22:00u

Vereiste vooropleiding
Sportmasseur VOS of NGS

Data voor de Opleiding
De opleiding vindt plaats op;

Maandag 2, 9, 16, 23, 30 sept, 7, 21, 28 okt, 4,11, 18, 25 nov, 2, 9, 16 dec 2019. Daarnaast wordt er op een doordeweekse dag het examen ingeplant, datum volgt z.s.m.

Kosten van de Opleiding
De kosten bedragen €650,-

Inbegrepen bij Opleiding Blessurepreventie

 • Lesgeld 
 • Werkboek 
 • Koffie & thee

Niet Inbegrepen bij Opleiding Blessurepreventie

 • Examengeld €85
 • Basispakket verbandmaterialen €89,25

Zelf meenemen
Schrijfgerei

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe. 

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

02-09-2019 t/m 16-12-2019 31-08-2020 t/m 14-12-2020
19:00 - 22:00
5 maanden
MBO
Frank Bastiaens
12
€ 650,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Opleiding Blessurepreventie?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Opleiding Blessurepreventie over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: