Cursus Sportmassage van de benen

10-02-2020
19:00 - 22:00
2 dagen
MBO
Frank Bastiaens
max. 12
€ 100,00
€ 30,00

De workshop Sportmassage van de benen is geschikt voor iedereen die:

Kennis wil maken met sportzorg, (sport)massage en (sport)verzorging

Wat wordt er behandeld?

Onderbenen workshop

Deze workshop richt zich op de verzorging en massage van de benen voor, tijdens en na een sportieve inspanning. Deze massage/verzorging is daarmee bijvoorbeeld goed geschikt rondom de Nijmeegse Vierdaagse of de Zeeuwse Kustmarathon. De benen worden dan intensief belast en vragen om uitstekende verzorging.

Je leert een unieke combinatie van handgrepen toepassen om op een relatief snelle en eenvoudige manier de benen in de juiste conditie te brengen, optimaal te verzorgen en herstellen. Indien je al sportverzorger-masseur bent of op andere manier ervaring hebt krijg je extra rand informatie tijdens deze workshop.

Wat leer je nog meer?

 • Een aantal conventionele massagetechnieken die je kunt toepassen ter voorbereiding van een sportieve inspanning, tijdens een rustmoment en bij het herstel. 
 • Enkele speciale handgrepen die je kunt toepassen om verharde en verzuurde (onder)benen weer snel te laten ontspannen, zodat o.a. afvoer van de afvalstoffen als gevolg van de zware sportieve inspanning kan plaatsvinden
 • Verkorte hamstrings en hypertonische bovenbenen weer op rek te brengen door middel van de Hold Relax techniek. Dit alles heeft als doel een functioneel en effectief herstel van de benen.

We behandelen tijdens de workshop Sportmassage van de benen eerst de theorie waarna je vervolgens in de praktijk aan de slag gaat. We zorgen voor een introductie van de anatomie en fysiologie van de onderste extremiteiten (de benen). Daarnaast krijg je een introductie in de Klassieke Massage, de Detoniserende Massagetechniek en de Hold Relax Techniek.

Wat doen we nog in de praktijk?

We gaan tijdens de workshop Sportmassage van de benen in de praktijk aan de slag met:

 • De Basishandgrepen Klassieke massage van de benen
 • De Basis Detoniserende massage- & tractiegrepen van de onderbenen
 • De Hold Relax techniek van de bovenbenen
 • Krampbestrijding van de benen volgens de SAR-methode

Je leert in de praktijk masseren en de opgedane kennis meteen toe te passen. Docent voor deze avonden is Frank Bastiaens.

Duur workshop Sportmassage van de benen
Twee avonden: een lesavond duurt van 19:00u tot 22:00u.

Vereiste vooropleiding
Geen vooropleiding, dit is een eerste kennismaking met sportmassage

Data voor de workshop
18 en 25 maart 2019
 10 en 17 februari 2020

Kosten van de workshop
De kosten bedragen €100,-

Inbegrepen bij workshop Sportmassage van de benen

 • Syllabus
 • Een certificaat voor succesvol afronden van deze workshop
 • Koffie & thee 

Zelf meenemen

 • eenpersoons hoeslaken
 • schrijfgerei

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€30). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van deze workshop toe.

10-02-2020 t/m 17-02-2020
19:00 - 22:00
2 dagen
MBO
Frank Bastiaens
12
€ 100,00
€ 30,00
nee

Inschrijven voor de Cursus Sportmassage van de benen?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Cursus Sportmassage van de benen over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
10-02-2020 - Avond
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: