Cursus Kraamzorg Acupressuur

Nog niet bekend
2 dagen
MBO
Juul Vaessen
max. 12
€ 330,00
€ 50,00

De cursus Kraamzorg Acupressuur is een bijzondere aanvulling op de al aanwezige kennis van de kraamverzorgende. Steeds meer verloskundigen raken bekend met acupressuur tijdens en na de bevalling, daarbij is de ondersteuning van een kraamverzorgende meer dan welkom.

Het doel van deze cursus is het ondersteunen van de verloskundige tijdens de bevalling. Indien de verloskundige de cursus bevallingsbegeleiding met acupressuur heeft gevolgd, is het prettig wanneer een kraamverzorgende de basisbeginselen in de acupressuur beheerst.  

Na het volgen van deze cursusdagen is het mogelijk daar waar nodig, de verloskundige te ondersteunen tijdens de bevalling.

In deze cursus komen ook ander facetten uit de kraamtijd aan bod zoals voeding en kruidenthee.

Bij acupressuur wordt d.m.v. het toepassen van zachte maar stevige druk met de handen of vingers, invloed uitgeoefend op de betreffende (druk)punten.  Door het stimuleren van deze punten is het mogelijk om de energie in het lichaam te beïnvloeden en zo het lichaam te ondersteunen bij bepaalde processen.

Acupressuur is niet sterk genoeg om in te zetten bij serieuze klachten, hiervoor zijn verloskundigen of indien nodig artsen de aangewezen personen. Het geeft verlichting maar is geen techniek die je kan zien als een medische handeling.

Acupressuur is een veilige, effectieve en makkelijk zelf toe te passen techniek, voor het verlichten van diverse klachten.  Er is ook geen sprake van eventuele bijwerkingen, zoals bij bepaalde medicijnen het geval kan zijn.

Je kunt, wanneer je de techniek hebt aangeleerd, acupressuur overal en altijd toepassen.  

De cursist is na deelname aan deze cursusdagen in staat:

  • Te benoemen wat Qi is;
  • Te benoemen wat meridianen zijn;
  • Te benoemen wat acupressuur is;
  • Diverse acupunctuurpunten te lokaliseren;
  • De bijbehorende acties van de acupunctuurpunten te benoemen;
  • Acupressuur als techniek toe te passen en hiermee de verloskundige te ondersteunen;
  • De in de cursus aangeboden aanvullende natuurlijke mogelijkheden op een adequate manier in te zetten;

Na deelname aan deze cursus heeft de cursist inzicht in de methodische toepasbaarheid van de acupunctuurpunten door middel van acupressuur onder toezicht van de verloskundige.

Het betreft hier een tweedaagse cursus. Op de tweede dag gaan we aan de slag met het toepassen van de geleerde stof in de praktijk d.m.v. casussen.

Duur cursus Kraamzorg Acupressuur
Twee dagen: een cursusdag duurt van 9:30u tot 17:00u.  

Vereiste vooropleiding:
Kraamverzorgende

Data voor de cursus
De cursus vindt plaats op:
28 sep en 26 okt 2018

27  sep en 1 nov 2019

Kosten van de cursus
De kosten bedragen € 330,-

Inbegrepen bij cursus Kraamzorg Acupressuur

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf meenemen
Hoeslaken voor de massagetafel


Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Voorafgaand aan de cursus ontvang je van ons literatuur met betrekking tot de acupressuur ter voorbereiding op de lesdag.

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: NL149272194B02