Cursus Hoofdpijnmassage

Toon datums
09:30 - 16:00
1 dag
MBO
Lianne en Juul
max. 16
€ 139,00
€ 50,00

Hoofdpijn, een veel voorkomende klacht!

Zo’n 20% van de Nederlanders heeft minstens 1 dag per week last van hoofdpijn. Tijdens de cursus Hoofdpijnmassage leer je het hoofd, nek en schouders zo te behandelen dat de pijn vermindert of zelfs verdwijnt. Dit voorkomt hoofdpijnsituaties waarin het functioneren in het dagelijks leven sterk wordt belemmerd.

Waardoor ontstaat hoofdpijn en wat kan je doen?

Hoofdpijn ontstaat vanwege spanning in de spieren. Tijdens de cursus Hoofdpijnmassage leren we je technieken voor een speciaal ontwikkelde massage, die helpt de spieren in het hoofd te ontspannen. De hoofdpijnklachten zullen minder hevig en minder vaak terugkeren of zelfs helemaal verdwijnen.

Wat heeft acupressuur voor toegevoegde waarde?

Door de combinatie te maken met massage en acupressuur, kan je een bijzonder positief effect geven op hoofdpijnklachten. Iets wat echt een mooie aanvulling is op de massagetechnieken.
Tijdens deze cursus zal er worden ingegaan op wat acupressuur is, hoe je deze op de juiste manier kan inzetten en natuurlijk, hoe deze goed te combineren tijdens de massage. De basisinformatie over diverse soorten hoofdpijn en daartegenover de Chinese vormen van hoofdpijn zullen worden toegelicht.
Tijdens deze cursus heb je les van 2 docenten, Juul Vaessen leert je over de acupressuur en de diverse punten die bij hoofdpijnklachten van belang kunnen zijn. Na een ochtend theorie heb je 's middags praktijkles van Lianne Quist om de technieken en de geleerde punten toe te passen. Ervaring met masseren is noodzakelijk om mee te kunnen doen aan deze cursus.

Duur cursus Hoofdpijnmassage
Eén dag: een lesdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Vereiste vooropleiding:
Massagecursus vergelijkbaar met Ontspanningsmassage vervolg en/of Klassieke massage

Kosten van de cursus
De kosten bedragen €139,-

Inbegrepen bij cursus Hoofdpijnmassage

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf meenemen:
Grote badlakens (2)
Kleine handdoeken (2)
Gastendoekje


Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe. 

25-10-2019 27-03-2020 02-10-2020
09:30 - 16:00
1 dag
MBO
Lianne en Juul
16
€ 139,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Cursus Hoofdpijnmassage?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Cursus Hoofdpijnmassage over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: