Cursus Triggerpoints

05-09-2019
10:00 - 17:00
3 dagen
HBO
Clifton Tjien A Fat
max. 16
€ 480,00
€ 50,00

Wat leer ik tijdens de cursus Triggerpoints op hbo-niveau?

Je leert over de triggerpoints die regionale pijnklachten veroorzaken. Daarnaast maak je een begin met de behandeling van specifieke spierklachten.

Geschiedenis van triggerpoints

Aan het eind van de 19e eeuw werden triggerpoints al omschreven. De Amerikaanse artsen Travel en Simons hebben vanaf 1940 baanbrekend werk verricht. Zij worden gezien als de grondleggers van de huidige kennis over myofasciale triggerpoints, ‘myo’ verwijst naar de spier en ‘fasciale’ naar de facia, het vlies dat om de spieren heen ligt en een belangrijke rol speelt bij het verleggen van klachten naar een andere plek in het lichaam.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier, die verschillende pijnklachten binnen het bewegingsapparaat kunnen veroorzaken. De ervaren plaats van de pijn kan anders zijn dan de plaats waar de pijn vandaan komt. Triggerpoints ontstaan als het gevolg van stress, een verkeerde houding, voeding, overbelasting of ander lichamelijk letsel. Tijdens de cursus Triggerpoints behandelen we al deze onderwerpen, zodat je brede kennis van deze materie kunt opdoen.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is goed geschikt voor sportverzorgers en sport-masseurs en voor praktiserende masseurs met goede kennis van anatomie en fysiologie. De cursus op hbo-niveau. Benieuwd of je voldoende basiskennis hebt voor de hbo-cursus Triggerpoints? Neem contact op, we lichten het je graag toe.

De cursus Triggerpoints is gebaseerd op de methodiek van Clair Davies, bekend van het Handboek Triggerpoint Therapie.  In 2001 heeft de Amerikaan Clair Davies samen met zijn dochter Amber Davies het "Handboek Triggerpoint-therapie" geschreven. Dit boek is niet alleen voor behandelaars maar ook zeer geschikt voor zelfbehandeling mits men het een en ander weet van anatomie en massagetechnieken.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Theorie over Triggerpoints
  • Verdieping in anatomie
  • Verdieping in palpatie
  • Ontwikkeling myofasciaal denken

Aan het eind van de cursus ben je in staat myofasciale triggerpoints te herkennen aan de hand van een aantal vastgestelde criteria's. Herken je een aantal veelvoorkomende pijnklachten als myofasciale pijn en weet je welke factoren verantwoordelijk kunnen zijn voor het instandhouden van myofasciale pijn, alsmede de therapeutische mogelijkheden.

Duur cursus Triggerpoints
Drie dagen: een cursusdag duurt van 10:00u tot 17:00u.

Vereiste vooropleiding
Sportmasseur of Wellness Pro of een vergelijkbare opleiding in massage aangevuld met Anatomie en Fysiologie.

Data voor de cursus
De cursus vindt plaats op:
5,6 september en 4 oktober 2019

Voor de cursus Triggerpoints krijg je

18 punten bij NGS voor sport- en sportzorgmasseurs

Kosten van de cursus:
De kosten bedragen €480,-. 

Inbegrepen bij cursus Triggerpoints:

  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf aanschaffen
Het handboek Triggerpoint Therapie van Clair Davis & Amber Davies

Zelf meenemen

  • Grote badlakens (2)
  • Kleine handdoeken (2)
  • Gastendoekje

Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden.

05-09-2019 t/m 20-09-2019
10:00 - 17:00
3 dagen
HBO
Clifton Tjien A Fat
16
€ 480,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Cursus Triggerpoints?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Cursus Triggerpoints over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
05-09-2019 - Dag
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: