Cursus Basiskennis Meridiaanstelsel

29-05-2018 (vol)
19:00 - 22:00
2 dagen
MBO
Juul Vaessen-Visser
max. 12
€ 100,00
€ 30,00

Tijdens de workshop Basiskennis Meridiaanstelsel gaan we allereerst in op de Chinese filosofie en terminologie. Je krijgt zo een goede achtergrond om de basiskennis over meridianen te leren begrijpen. Waar lopen die? Welke fysieke en emotionele klachten kun je tegenkomen? Wat zijn de meest gebruikte acupunctuurpunten? Ook gaan we in op de werking daarvan.

Wat doen we tijdens deze workshop?

MeridianenIn het praktijkgedeelte helpen we de meridianen te lokaliseren, net als de belangrijke acupunctuurpunten. In deze basis workshop worden de 12 hoofdmeridianen en de 12 tendino-musculaire meridianen behandeld. Deze meridianen lopen zowel links als rechts. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan. Meridianen lopen deels oppervlakkig en deels intern. Een ander kenmerk is dat alle meridianen starten of eindigen in een hand of een voet.

Na het afronden van de workshop Basiskennis Meridiaanstelsel weet je meer over de meridianen en hoe je die in het belang van je cliënt kunt gebruiken. Het beoogde resultaat is dat je tijdens het masseren bepaalde klachten beter kunt behandelen. Doordat je meer kennis hebt van de meridianen die op de verschillende plaatsen in het lichaam lopen.

Waarom is dit interessant voor masseurs?

Bij massage is vooral het oppervlakkige gedeelte van de meridiaan goed te behandelen. Dit kan omdat de tendino-musculaire meridianen (spiermeridianen) over het verloop van de hoofdmeridianen lopen. Zij hebben geen eigen acupunctuurpunten maar je kan wel de punten van de hoofdmeridiaan gebruiken om klachten van een tendino-musculaire meridiaan te behandelen.

Wat kun je nog meer verwachten?

De workshop Basiskennis Meridiaanstelsel maakt je ook wegwijs binnen de Qi, de ‘energie’ die door het meridiaanstelsel van het lichaam stroomt. Verstoringen hierin kunnen leiden tot blokkades of stagnaties. Dit kan gebeuren vanuit zowel een fysiek als een emotioneel probleem. Je leert hierover en hoe je dit in de praktijk toe kan passen. Deze workshop biedt je technieken die helpen dergelijke verstoringen te verhelpen. Je leert bijvoorbeeld de energie in bepaalde meridianen en op deze meridianen gelegen punten te beïnvloeden. Deze lessen worden gegeven door Juul Vaessen.

Duur workshop Basiskennis Meridiaanstelsel
Twee avonden: een les duurt van 19:00u tot 22:00u.

Vereiste vooropleiding
Ervaring met masseren

Data voor de workshop
Dinsdag 29 mei en 5 juni 2018

Kosten van de workshop
De kosten bedragen €100,-

Inbegrepen bij de workshop Basiskennis Meridiaanstelsel

  • Syllabus
  • Instituutsdiploma
  • Koffie & thee

Zelf meenemen:

  • Schrijfgerei
  • Hoeslaken voor massagetafel (1 p hoeslaken)

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€30). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de workshop toe.

Deze cursus is erkend door de BATC.

29-05-2018 t/m 05-06-2018 (vol)
19:00 - 22:00
2 dagen
MBO
Juul Vaessen-Visser
12
€ 100,00
€ 30,00
nee

Inschrijven op deze cursus is helaas niet meer mogelijk. Wil je weten wanneer deze opleiding weer start? Neem dan even contact met ons op.

Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 67848249 | BTW-nummer: NL857197496B01