Cursus Basiskennis Meridiaanstelsel

Toon datums
09:30 - 16:00
1 dag
MBO
Juul Vaessen-Visser
max. 14
€ 139,00
€ 50,00

Tijdens de cursus Basiskennis Meridiaanstelsel gaan we allereerst in op de Chinese filosofie en terminologie. Je krijgt zo een goede achtergrond om de basiskennis over meridianen te leren begrijpen. Waar lopen die? Welke fysieke en emotionele klachten kun je tegenkomen? Wat zijn de meest gebruikte acupunctuurpunten? Ook gaan we in op de werking daarvan.

Wat doen we tijdens deze cursus?

MeridianenIn het praktijkgedeelte helpen we de meridianen te lokaliseren, net als de belangrijke acupunctuurpunten. In deze basis workshop worden de 12 hoofdmeridianen en de 12 tendino-musculaire meridianen behandeld. Deze meridianen lopen zowel links als rechts. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan. Meridianen lopen deels oppervlakkig en deels intern. Een ander kenmerk is dat alle meridianen starten of eindigen in een hand of een voet.

Na het afronden van de cursus Basiskennis Meridiaanstelsel weet je meer over de meridianen en hoe je die in het belang van je cliënt kunt gebruiken. Het beoogde resultaat is dat je tijdens het masseren bepaalde klachten beter kunt behandelen. Doordat je meer kennis hebt van de meridianen die op de verschillende plaatsen in het lichaam lopen.

Waarom is dit interessant voor masseurs?

Bij massage is vooral het oppervlakkige gedeelte van de meridiaan goed te behandelen. Dit kan omdat de tendino-musculaire meridianen (spiermeridianen) over het verloop van de hoofdmeridianen lopen. Zij hebben geen eigen acupunctuurpunten maar je kan wel de punten van de hoofdmeridiaan gebruiken om klachten van een tendino-musculaire meridiaan te behandelen.

Wat kun je nog meer verwachten?

De cursus Basiskennis Meridiaanstelsel maakt je ook wegwijs binnen de Qi, de ‘energie’ die door het meridiaanstelsel van het lichaam stroomt. Verstoringen hierin kunnen leiden tot blokkades of stagnaties. Dit kan gebeuren vanuit zowel een fysiek als een emotioneel probleem. Je leert hierover en hoe je dit in de praktijk toe kan passen. Deze cursus bied je technieken die helpen dergelijke verstoringen te verhelpen. Je leert bijvoorbeeld de energie in bepaalde meridianen en op deze meridianen gelegen punten te beïnvloeden. Deze lessen worden gegeven door Juul Vaessen.

Duur cursus Basiskennis Meridiaanstelsel
Een dag: een les duurt van 9:30u tot 16:00u.

Vereiste vooropleiding
Ervaring met masseren

Kosten van de cursus
De kosten bedragen €139,-

Inbegrepen bij de cursus Basiskennis Meridiaanstelsel

  • Syllabus
  • Een certificaat voor succesvol afronden van de cursus
  • Koffie & thee + lunch

Zelf meenemen:

  • Schrijfgerei
  • Hoeslaken voor massagetafel (1 p hoeslaken)

Tip: Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

29-11-2019 30-10-2020
09:30 - 16:00
1 dag
MBO
Juul Vaessen-Visser
14
€ 139,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Cursus Basiskennis Meridiaanstelsel?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Cursus Basiskennis Meridiaanstelsel over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: