Cursus Anatomie en Fysiologie (dag)

14-02-2019
09:30 - 16:00
3 maanden
MBO
Rosalie Schippers
max. 12
€ 775,00
€ 50,00

Wat weet jij over het menselijk lichaam?

Cursus Anatomie en Fysiologie- skelet-sepia-opleidingenTijdens deze cursus Anatomie en Fysiologie leer je over de werking van het menselijk lichaam, wat het plezier in je massage nog meer vergroot. De kennis die je opdoet tijdens deze cursus helpt je als masseur direct beter te masseren door de nieuw verworven inzichten. De cursus Anatomie en Fysiologie staat qua inhoud volledig gelijk aan de Anatomie en Fysiologie lesstof van de volledige opleiding tot Sportmasseur. De cursus is eenvoudiger van opzet met meer contacturen. Tijdens de lessen meer wordt behandelt en herhaalt. De lesdagen zijn verdeelt over vijf maanden zodat je de tijd hebt om je de stof eigen te maken. Ondanks dat er meer lessen zijn en er meer in de les wordt gedaan, blijft thuis studeren noodzakelijk om het diploma te behalen.

Waarom is deze cursus interessant?

Na het volgen van deze cursus voldoe je aan de toelatingseisen van diverse andere opleidingen zoals:

Hoe ziet het examen eruit?

In deze cursus wordt de volledige theorie van de anatomie en fysiologie behandelt. Tijdens de cursus wordt de kennis van de stof door middel van 4 theorietoetsen voor Anatomie en 3 theorietoets voor Fysiologie getoetst. De toetsen zijn meerkeuzevragen. Bij een voldoende wordt een instituutsdiploma uitgereikt en een certificaat van de NESM. Dit diploma/certificaat betekend dat je voldoende kennis hebt om mee te kunnen doen aan diverse vervolgopleidingen en/of verder kunt gaan met de opleiding Sportmasseur.

Een vooropleiding is niet nodig. Naast de lessen is de studiebelasting dagelijks ongeveer een uur. Hoewel wij geen consequenties stellen aan niet aanwezig zijn tijdens de lessen, raden wij ten zeerste aan om geen van de 9 lessen te missen. De toetsen zijn opgenomen in de lesdagen.

Welke onderwerpen gaan we behandelen?

In deze cursus Anatomie en Fysiologie gaan we in op de spiergroepen, gewrichten, bloedvaten- en ademhalingsstelsel en het lymfesysteem. We behandelen zowel de theoretische kennis van het menselijk lichaam, als zaken waar je als masseur dagelijks mee te maken krijgt. Denk hierbij aan spataderen, spierpijn, spierverhardingen en ontstekingen. Dit betekent dat je vanuit de dagelijkse praktijk nieuwe theoretische kennis kunt toepassen.

Inhoud

Anatomie

 • Je leert de ligging van de spieren en de Latijnse benaming
 • Je leert bewegingen te analyseren

Fysiologie

 • Stofwisseling
 • Ademhaling
 • Spierfunctie
 • Spijsvertering
 • Hartfunctie
 • Bloedcirculatie

Is dit een moeilijke cursus?

We geven deze cursus bewust op een meer toegankelijke wijze. Aan de hand van creatieve opdrachten raak je steeds meer vertrouwd met het menselijk lichaam. De Latijnse benamingen die horen bij anatomie en fysiologie worden uiteraard genoemd en veelvuldig herhaald. De cursus rond je af door meerdere toetsen met meerkeuzevragen voldoende te maken. Alle deelnemers die de cursus Anatomie en Fysiologie met een voldoende afronden ontvangen het instituutsdiploma en een certificaat van de NESM.

Voor wie is deze cursus

De cursus is uitstekend geschikt voor de (Wellness) masseur. Het is één van de vervolgcursussen die je kan doen nadat je gestart bent met leren masseren. Deze cursus is een onderdeel in de Opleiding Wellness-masseur Pro. De cursus Anatomie en Fysiologie wordt gegeven door Rosalie Schippers

Een kleine impressie van een les!

Duur cursus Anatomie en Fysiologie
Negen dagen: een cursusdag duurt van 9:30u tot 16:00u.

Vereiste vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding benodigd, beheersing van Nederlandse taal min B1, opleidingsniveau vergelijkbaar met MBO

Data voor de cursus
De cursus vindt plaats op
14, 21 februari, 7, 14 maart, 11, 18 april, 9, 23 mei en 6 juni

Kosten van de cursus
De kosten bedragen €775,-

Inbegrepen bij cursus Anatomie & Fysiologie

 • Instituutsdiploma & NESM certificaat
 • Koffie & thee + lunch

Zelf aanschaffen

 • Boek Handboek Sportmassage W. Snellenberg, de docent gebruikt de laatste druk: Druk13  ISBN10   9021559013    ISBN13    9789021559018 vorige boeken zijn toegestaan

Betalingswijze
Je inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling (€50). Het resterende bedrag dient binnen twee weken na ontvangst van de factuur betaald te zijn. We sturen je die factuur 7 weken voor aanvang van de cursus toe.

Termijnbetaling
We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Vraag naar de mogelijkheden [email protected]

Deze cursus is erkend door de NESM.

14-02-2019 t/m 06-06-2019
09:30 - 16:00
3 maanden
MBO
Rosalie Schippers
12
€ 775,00
€ 50,00
nee

Inschrijven voor de Cursus Anatomie en Fysiologie (dag)?

Je kunt de aanbetaling direct via iDeal doen. Liever een overboeking doen? Dat kan binnen 9 dagen vanaf jouw betaalrekening. We sturen je na ontvangst van de betaling een bevestigingsmail van jouw reservering.

Let op: reserveer je een plaats voor een cursus die binnen 4 weken start? Er is dan onvoldoende tijd om een aanbetaling te doen, we vragen je het volledige bedrag voor de  Cursus Anatomie en Fysiologie (dag) over te maken.

Je kunt het onderstaande formulier gebruiken om je aan te melden. Daarna kun je de aanbetaling per iDeal of bankoverschrijving voldoen.

Aanmelden

Al eerder geregistreerd? Klik hier om in te loggen.
14-02-2019 - Dag
Beschikbare betaalmethodes worden geladen zodra de startdatum gekozen is.
Sepia Opleidingen | Kvk-nummer: 72075988 | BTW-nummer: NL149272194B02